Sulīgā banānmaize

 Internetā un recepšu grāmatās šobrīd atrodamas neskaitāmas banānmaizes receptes, katram sava versija un variācija. Kopš es pirmo reizi izmēģināju šo recepti, mani labākās banānmaizes recepšu meklējumi apstājās. Šī ir tik mīksta, sulīga un tieši tik garšīga, kā vajag ! 


Sastāvdaļas:

Banānu biezenis (no 3 vidēja izmēra banāniem)

1 banāns dekorēšanai

50g brūnais cukurs

50g baltais cukurs

100g kausēts sviests

2 lielas olas

120g skābais krējums (var izmantot arī bezpiedevu jogurtu, kefīru, paniņas)

180g milti

1/2 tējk. cepamais pulveris

1/2 tējk. soda

sāls

100g tumšā sokolāde, sagriezta gabaliņos


Pagatavošana:

  1. Uzsilda krāsni 180 °C, kamēr gatavo mīklu,
  2. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli,
  3. Atsevišķā bļodā sajauc kausētu sviestu, cukuru un banānu biezeni. Pievieno olas, skābo krējumu vai jogurtu,
  4. Iesijā miltu maisījumu pie pārējās sastāvdaļām, pievieno sagrieztu šokolādi. 
  5. Ielej mīklu cepamformā, augšpusē uzliek 1 banānu, kas pārgriezts gareniski uz pusēm un cep aptuveni 1h - 1h 15 min.
  6. Atdzesē un ēd gardu muti ! Tieši tik vienkārši. 


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka