Neceptā mango kūka

    Šīs kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns un tās pagatavošana ir vienkārša. Lai arī mango veikalā pieejami visu sezonu, to gatavības sezona atšķiras atkarībā no šķirnes un reģiona, kur tos audzē. Lai arī tos audzē dažādās pasaules valstīs - Indija ir nostiprinājusi savas līdera pozīcijas. Vai Tu ievēro, kur auguši Tavā groziņā gulošie augļi ? Dažas šķirnes savu gatavību un lielāko ražu sasniedz Februārī. Tikmēr citas šķirnes (piemēram Indijā) savu uzvaras gājienu sasniedz no Aprīļa līdz Jūlijam. 

    Dažbrīd šķiet, ka garšīga un pareizās gatavības mango nopirkšana veikalā ir kā loterijas spēle. Tāpat kā ar avokado. Tāpēc novēlu jums izvilkt laimīgo lozi, kad nākamreiz liksiet to savā grozā.


Sastāvdaļas (kūkas diametrs 16 cm):

200g krēmsiers

100g baltā šokolāde

150g saldais krējums

1 svaigs mango

5g želatīns

100g pilngraudu cepumi ar rozīnēm un riekstiem (var izmantot cantuccini)

50 sviests

Pagatavošana:

  1. Sasmalcina cepumus un sajauc to kopā ar izkausētu sviestu. Ar šo masu izklāj kūkas pamatni un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Tikmēr izkausē balto šokolādi kopā ar 2 ēd.k. saldā krējuma. Novieto atdzesēt.
  3. Aplej želatīnu ar ūdeni pēc ražotāja norādījumiem. Atstāj uzbriest aptuveni 5 minūtes.
  4. Saputo svaigo sieru, saldo krējumu. Pievieno baltās šokolādes masu (pārliecinies, ka tā ir atdzisusi) un saputo šo masu aptuveni 2 minūtes. Pievieno mango biezeni (sagriež svaigu mango un sasmalcina to līdz biezeņa konsistencei).
  5. Izkausē uzbriedināto želatīnu un pievieno krēmsiera masai. Šo iegūto masu pārlej pāri cepumu masai un atstāj ledusskapī uz nakti. 
  6. Nākamajā dienā kūku izņem no formas un izrotā ar svaigiem augļiem pēc izvēles.
Lai garšīgi !


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka