Iepriecini kādu !

Vakar mūsmājā tapa neticami garšīgs saldēdiens !

Sastāvdaļas :

Krēmam:
200 g saldais krējums
200 g baltā šokolāde
olas dzeltenums
2 tējk. želatīns
sauja žāvētu dzērveņu (var izmantot, ko sirds kāro, tikai vēlams ko skābāku , es izmantoju žāvētas plūmes )

Cepumiem:

150 g mandeles
100 g milti
100 g sviests
1/2 ola
naža gals cepamais pulveris

Garnēšanai:
melnā šokolāde
graudiņi, ziediņi - jebkas, kas ienāk prātā !

Pagatavošana:
1. Sajauc visu, kas paredzēts cepumam. Kārtīgi samīca, un atstāj ledusskapī uz pusstundu.
2. Pēc pusstundas izrullē mīklu, izgriež aplīšus (nedaudz mazākus, kā trauks, kurā tiks pasniegts saldais ). Cep, kamēr zeltaini brūni.
3. Uzkarsē saldo krējumu, maisot izšķīdina balto šokolādi, tad iejauc uzbriedināto želatīnu, kamēr masa vēl silta.
4. Masu atdzesē, kad tā jau gatava želēšanai, piejauc klāt olas dzeltenumu un visu saputo.
5. Kārto trauciņos. Ielej nedaudz krēmu, tad cepumu , uzber žāvētās ogas, tad atkal krēmu, cepumu, ogas , kamēr trauciņš ir tik pilns, cik jūsuprāt, būs gana ! :)
6. Ieliek ledusskapī, kamēr sastingst .
7. Kad sastindzis, izkrata no trauciņiem (man tas neizdevās)un pārlej ar melno šokolādi, izgarnē ar baltās šokolādes aplīšiem.

Labu apetīti !

Ticiet man, saldais ir vienkārši debešķīgi garšīgs, kā arī nav nemaz sarežģīts ! Veiksmi Jums !

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka