Latkes (kabaču pankūkas)

Izrādās, ka, tā saucamās latkes, ir tradicionāls ebreju ēdiens, kurš parasti tiek pasniegts ebreju Hannukas festivālā. Un kāpēc tā ? Stāsts ir šāds - eļļa, kurā cep latkes, atgādina to pašu eļļu, kura Hannukas stāstā turēja senās Izraēlas Otro templi, kurš apgaismojās ar ilgi degošo liesmu- tas tiek svinēts kā brīnums. Tā kaut kā .
Nu bet tagad, protams, tās ir izplatītas visā pasaulē, un tikai maza daļa no visiem zin, kā tās cēlušās. Mēs tās saucam par kartupeļu pankūkām. Nav teikts, ka tās obligāti jāpagatavo no kartupeļiem. Katrs tās pagatavo pēc savām iespējām un vēlmēm - kāds nu kuram dārzenis tuvāks un mīļāks. Kāds nu dārzā aug utt.
Tā kā tagad ir kabaču laiks, jūs jau noteikti saprotat, par ko būs runa. :)


Cukini latkes
Sastāvdaļas:
450 g cukini/kabacis
340 g kartupeļi
1 mazs sīpols
1/2 krūze miltu
1 ola
1 tējk. citrona sula
sāls, pipari

Pagatavošana:
1. Bļodā sarīvē cukini/kabačus, sīpolu  un kartupeļus . Izspiež no tiem sulu. Atstāj suloties 2 min. Tad atkal no tiem izspiež lieko sulu.
2. Atsevišķi sajauc miltus, olu, sāli, piparus. Pievieno kabaču mix.
3.  Kārtīgi samaisa, tā lai miltu masa būtu apņēmusi visus kabačus un kartupeļus.
4. Lej pannā eļļu un cep, kamēr brūni. Pasniedz ar krējumu.




Labu apetīti !

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka