Un tad vēl tie ķirši.
Sarkanie apaļi saldi skābie brīnumi - šobrīd cilvēki pilniem maisiem ar tiem staigā. Tie ir ķirši. Jālūko, kā tos vēl izmantot
Tātad šodien - vareņiki !
Tradicionāli slāvu ēdiens. Itāļiem - ravioli, ķīniešiem ķīniešu pelmeņi , ukraiņiem vareņiki, mums no visa pa druskai.
Nu tad gatavojam !
Sastāvdaļas:
800-900g miltu
600 g ķiršu
200 ml rūgušpiens
1 tējk. cepamais pulveris
1 liela ola
cukurs
sviests
Pagatavošana:
1.
Sajauc mīklas sastāvdaļas - rūgušpienu, 2 ēd.k. cukuru. Pa daļām
pievieno miltus ar sāli un cepamo pulveri, kārtīgi samīca vismaz 10 minūtes.
Apklāj ar dvieli un atstāj 15 min.
2. Tikmēr no ķiršiem izņem kauliņus.
3. Sadala mīklu gabaliņos un izrullē 'garās desās' un sagriež 1.5cm biezas šķēlītes. Paber miltus uz virsmas un izrullē no šķēlītem aplīšus, kuriem vidiņā iepilda ķiršus un loka ciet
Vāra verdošā ūdenī 15 min, kad gatavi apsmērē ar sviestu un apber ar cukuru - labu apetīti ! :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru