Groziņi - mazi vai lieli, bet krēmiem un ogām pilni !



Sastāvdaļas:

Groziņiem:
  • 200 g pilngraudu milti
  • 140 g kviešu milti
  • 150 g sviests
  • naža gals sāls
  • 50 g baltais cukurs
  • 50 g brūnais cukurs
Krēmam:
  • 250 ml piens
  • 4 olu dzeltenumi
  • 60 g pūdercukurs
  • 2 tējk. kartupeļu ciete
ogas, pūdercukurs dekorēšanai

Gatavošana.

  1. Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc miltus kopā ar sviestu, saberž ar pirkstiem. Pievieno cukuru, sāli un samīca. Pa vienai pievieno olas un samīca mīklu, līdz tā ir viendabīga. Uz 1h atstāj ledusskapī.
  2. Gatavo krēmu. Katliņā uzsilda, bet neuzvāra pienu. Tikmēr saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz paceļot putojamo slotiņu, krēms līstot uzreiz nepazūd, bet atstāj tādas kā lentītes masas virspusē. Pievieno kartupeļu cieti un samaisa.
  3. Lēnām putojot olas, lej klāt mazā strūkliņā pienu. Iegūto masu ūdens peldē karsē, to maisot. Karsē tik ilgi, kamēr apmierina krēma biezums :)
  4. Cep groziņus, kamēr tie ir zeltaini. Atdzesē. 
  5. Krēmu pilda groziņos, dekorējot ar ogām un uzberot pūdercukuru.
Labu apetīti !

Lai izdodas virtuvē uzburt krāsu un garšu burvību. :)

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka