Šokolādes mākonītis

Šokolādes rulete ar cepumu krēmu

Ja tā godīgi, tad man šķiet ar šokolādi var apēst visu (pat kurpju zoli). Paldies tiem vēsturniekiem, kas atveda šo gardo našķi līdz mums. Izrādās, ka tieši šveiciešiem mums jāpateicas par to, ka viņi izgudroja piena šokolādi pēc 8 gadus ilgas recepšu testēšanas. Sākotnēji testēšana notika izmantojot īstu pienu, bet mēģinājumi bija nesekmīgi. Līdz ar piena pulvera izgudrošanu tika atrisināta arī piena šokolādes mistērija un nu tā ir pieejama arī mūsu vēderiem. Tumšā šokolāde dzīvoja jau ilgi pirms piena šokolādes un tai dodu priekšroku arī es (kaut gan ir dažas piena šokolādes, no kurām nespēju atteikties arī es, mmm...). Un tā runājot par šokolādi esmu nonākusi līdz brīdim, kad prezentēju jums gaisīgu šokolādes biskvīta ruleti. Manuprāt šeit nepaliks vienaldzīgs neviens - ne piena, ne tumšās šokolādes mīļotāji.




Sastāvdaļas:


Biskvītam:

4 olas
130 g cukurs
4 ēd.k. (ar kaudzi) milti
20 g nesaldināts kakao pulveris
1 tējk. cepamais pulveris
sāls
60 g sviests (kausēts)

Krēmam:

200 g svaigais krēmsiers (var aizstāt arī ar maskarpone sieru)
100 g saldais krējums
3 ēd.k. cukurs
8 oreo cepumi

Garnēšanai

70 g melnā/piena šokolāde
50 g saldais krējums
Oreo cepumi

Pagatavošana:


  1. Biskvītam. Atdala olu baltumus no olu dzeltenumiem. Olu baltumos saputo stingrās putās ar 1/2 cukuru (65 g). Olu dzeltenumus atsevišķa bļodā saputo ar atlikušo cukuru (65 g). 
  2. Atsevišķā bļodā sajauc kakao, miltus, cepamo pulveri un sāli. Pievieno kausētu sviestu - sajauc visu viendabīgā masā.
  3. Miltu masai pievieno olu dzeltenuma masu un visu sajauc (var izmantot arī mikseri).
  4. Iecilā olu baltuma masu.
  5. Mīklu lej pannā, kas iesmērēta ar sviestu un mazliet izbārstīta miltiem (lai nepiedeg). Var izmantot arī cepamo papīru. 
  6. Cep 180°C 10 minūtes - svarīgi nepārcept !
  7. Kad mīkla izcepusies, biskvītu izņem no pannas un novieto uz virsmas, kura apkaisīta ar kakao. Kamēr vēl biskvīts silts, to sarullē un atstāj sarullētā veidā pilnībā atdzist. Šādi biskvīts ieņem formu un rulete neplaisās.
  8. Krēmam saputo saldo krējumu kopā ar cukuru. Krēmsieru lēnām iemaisa kopā ar saldo krējumu. Svarīgi atcerēties krēmsieru "nepārmocīt", jo tad tas zaudē savu konsistenci. 
  9. Samaļ oreo cepumus.
  10. Kad biskvīts pilnībā atdzisis to atrullē un sasmērē ar krēmu, pa virsu biezā kārtā uzberot oreo cepumu drupačas. No šaurākās malas sāk biskvītu rullēt, līdz izveidojas rulete. 
  11. Garnēšanai. Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno uzsildītu saldo krējumu un pārlej pāri ruletei, dekorē ar oreo cepumiem. 
Tagad pienācis brīdis pacietības pārbaudei - cik ilgi atļausiet ruletei nostāvēties ledusskapī, pirms pirmā gabaliņa nogriešanas ? Ja kāds no mājiniekiem pār plecu neuzglūn ar sagatavotu šķīvīti un dakšiņu, tad atgādināšu, ka pastāvējusi vismaz diennakti tā kļūs garšīgāka, jo krēms būs sasūcies un biskvīts kļuvis sulīgāks.




Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka