Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Ābolu kūkām un plātsmaizēm vienmēr atradīsies vieta cepeškrāsnī. Sākot jau no brīža, kad dārzā sāk birt jaunā ābolu raža, līdz pat vēlam rudeni un ziemai, kad izturīgākie āboli pagrabos ļauj mums to prieku cept ābolkūkas. Ābolkūkas smarža, kas piepilda un silda māju aukstajās ziemas dienās, rada īstu mājīguma sajūtu ! 



Sastāvdaļas:

Mīklai:

240 g milti
1/2 tējk. soda
1/2 tējk. sāls
170g sviests

Pildījumam:

250g rikotas siers
250g pilnpiena biezpiens
4 olas
3 ēd.k. cukurs

150g krējums
1 ola
1-2 ēd.k. cukurs
1 tējk. kanēlis

Drupačām:

60g cukurs
80g kviešu milti
70g sviests

3 lieli āboli.

Pagatavošana:
  1. Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc miltus kopā ar aukstu sviestu, līdz iegūta irdena mīkla, pievieno sāli, sodu. Mīklu atstāj uz 1h ledusskapī.
  2. Sagatavo pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu un pievieno rikotas sieru, olas, cukuru. Pannā izklāj mīklu un pa virsu kārto biezpiena masu. 
  3. Nomizo un sagriež ābolus - kārto tos pa virsu biezpiena masai. 
  4. Krējumu sajauc ar olu, cukuru un kanēli. Lej pa virsu āboliem.
  5. Drupačām sajauc visas sastāvdaļas blenderī, līdz iegūtas irdenas drupačas. Kārto tās pa virsu kūkai un liek to cepties 180 °C aptuveni 35-40 minūtes. 

Labu apetīti !

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Siera kūka