Pavasaris tepat aiz stūra

Šodien visām dāmām sūtu gardus sveicienus 8.martā !
Neticami, klāt jau ir marts un tā vien gribas domāt, arī pavasaris jau min uz papēžiem. Pirmie ziedi sāk jau plaukt, putni čivina aizvien sparīgāk un visapkārt smaidus biežāk redz. Kad jūtamas jau pirmās pavasara vēsmas, vienmēr nodomāju, ka šis ir mans gada vismīļākais laiks. Kaut gan arī lielas sniega kupenas un rudens nokrāsu burvība man arī sagādā lielu prieku.

Ja pavasaris, tad arī krāsaināks kļūst ! Un pirmā pavasara krāsa, manuprāt, ir dzeltenā - narcises veikalu plauktus ar saviem dzeltenajiem ziediem rotā, mazie krokusi no dzeltenīgi oranžiem toņiem, līdz pat violetiem spraucas ārā no zemes un protams saules siltums, kas asociējas ar dzelteniem toņiem. Tikmēr manā virtuvē spoži spīdēja dzeltenais mango, kas savu laiku tur nosēdējis gatavs pārvērsties kādā gardumā un priecēt mājinieku vēderus.

Kēksiņi ar mango krēma pildījumu.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

375 g milti
2 tējk. cepamais pulveris
sāls
2 tējk. soda
2 olas
80 ml saldais krējums
90 g cukurs
240 ml piens
80 ml eļļa (rapšu)
60 g kausēts sviests
75 g melnā šokolāde

Mango krēmam:

1 liels mango
3 olu dzeltenumi
1 ola
90 g cukurs
1/2 citrona sulas
60 g sviests

Šokolādes mērce:

75 g melnā šokolāde
20 g saldais krējums

Pagatavošana:
  1. Krēms. Vispirms pagatavo mango krēmu, lai tas paspēj atdzist pirms pildīšanas. Nomizo mango, izņem kauliņu un iegūtos gabaliņus sablenderē viendabīgā masā. Pievieno citrona sulu, 45 g cukura un karsē uz uguns, līdz cukurs izšķīdis. 
  2. Tikmēr saputo olu dzeltenumus, olu, atlikušo cukuru (45 g) līdz masa kļuvusi gaiša un stingra. Tad lēnā strūklā lej karsto mango un turpina putot, līdz vienmērīgi viss saputojies. Šo masu liek atpakaļ uz uguns un nepārtraukti maisot uz vidējas uguns karsē, līdz masa sabiezē. Iegūst bieza krēma konsistenci, svarīgi nepārkarsēt.
  3. Kad krēms sabiezējis, to noņem uguns, pievieno sviesta gabaliņus un atstāj atdziest.
  4. Kēksiņu mīklai vienā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri, sodu. Otrā bļodā sajauc olas, saldo krējumu, eļļu, pienu, kausēto sviestu un cukuru. Šo masu pievieno miltu maisījumam. Sajauc mīklu, lai tā viendabīga. Iemaisa gabaliņos sagrieztu šokolādi. 
  5. Sākotnēji cep 200 °C 5 minūtes (lai kēksiņi uzpūstos), tad pazemina krāsns temperatūru uz 180 °C un cep 25-30 minūtes. 
  6. Kēksiņus atdzesē. Kad tie atdzisuši pilda ar mango krēmu (izmantojot konditorejas uzgali). Pārklāj ar šokolādes mērci (uzsilda saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi).


Lai labi garšo !

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka