Rabarberu pudiņa kūka


Rabarberu laiks ir pavisam īss, tādēļ tas ir jāizmanto lietderīgi. Tādēļ top jauna rabarberu kūka smilšu mīklas ietvarā ar krēmīgu pudiņa pildījumu. Šī kūka nudien ir īsts gardums !

Sastāvdaļas:

Smilšu mīklai:

250 g milti
125 g sviests
50 g cukurs
1 ola
1 olas dzeltenums

Pudiņam:

120 g cukurs
80 g milti
500 ml piens
4 olu dzeltenumi
4 ēd.k. sviests

Drupačas:

60 g cukurs
80 g kviešu milti
70 g sviests

3-4 rabarberi (es pievienoju arī persikus un zemenes, bet ar rabarberiem vien arī gardi)
cukurs

Pagatavošana:

  1. Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc miltus kopā ar aukstu sviestu, mīklu berž caur pirkstiem, līdz iegūta rīvmaizes konsistence. Pievieno cukuru un olas. Samīca viendabīgā masā. Ievieto ledusskapī vismaz uz 1 h. 
  2. Sagriež rabarberus un pārber ar cukuru, atstāj uz kādu brīdi, lai tie sāk suloties. Pirms pievieno tos kūkai sulu nolej, lai kūka nebūtu pārāk slapja.
  3. Kad mīkla pastāvējusi ledusskapī, to izrullē un izklāj 24-26 cm pannā. Liek cepties 180 °10-15 minūtes, līdz tā kļūst viegli brūna. Svarīgi nepārcept, jo mīkla vēl cepsies krāsnī kopā ar pildījumu.
  4. Pagatavo pudiņu. Katliņā samaisa cukuru, miltus un pakāpeniski pievieno pienu, līdz sausās sastāvdaļas izšķīdušas. Karsē uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Noņem no uguns.
  5. Atsevišķā bļodā nedaudz saputo olas dzeltenumus un tai lēnām pievieno uzkarsēto pienu (aptuveni 100 ml). Tad olu masu pievieno atlikušajai piena masai un visu kārtīgi samaisa. Karsē uz lēnas uguns, līdz sabiezē un iegūta vēlamā konsistence. Ilgāk karsējot, masa būs biezāka. Pievieno sviestu un noliek atdzesēties. 
  6. Kad smilšu mīkla izcepusies, tajā ielej krēma masu un pa virsu kārto sagrieztus rabarberus. Virspusē uzber iepriekš sagatavotās drupačas (visas sastāvdaļas sajauc, līdz iegūta rīvmaizei līdzīga mīkla).
  7. Liek cepties 180 °C aptuveni 40 minūtes, līdz rabarberi kļuvuši mīksti un drupačas zeltaini brūnas.
Lai labi garšo !



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka