Ķiršu - šokolādes kēksiņi


Ķirši pašā sezonas plaukumā rotā dārzus un māju pagalmus. Turklāt arī putni priecīgi, ka nu viņiem gardumu laiks. Pasteidzieties, kamēr putni nav apēduši visus ķiršus no jūsu dārza un labāk cepiet kūkas !


Sastāvdaļas:
Mīklai:

270 g milti
60 g kakao
1 tējk. soda
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
90 g brūnais cukurs
90 g kausēts sviests
100 ml karsts ūdens
2 olas
250 ml paniņas
150 g šokolāde, sagriezta gabaliņos

Krēmam:

150 g saldais krējums
150 g svaigais krēmsiers
3 ēd.k. cukurs

1. Uzkarsē krāsni 180°
2. Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, kakao pulveri, cukuru, sodu un sāli. Pievieno karstu ūdeni, lai kakao izšķīstu mīklā un neveidotu kunkuļus (var arī atsevišķi kakao izšķīdināt ūdenī un tad pievienot mīklai)
3. Atsevišķā bļodā sajauc paniņas, olas un kausēto sviestu. To dara uzmanīgi, lai kausētais sviests nesadedzina olas.
4. Sajauc abas masas kopā un pievieno šokolādes gabaliņus. Sajauc mīklu viendabīgā masā. 
5. Mīklu lej formiņās līdz augšai, neatstājot brīvu vietu (visbiežāk receptēs iesaka pildīt mīklu 3/4 no formiņas tilpuma, bet šajā gadījumā pildām līdz augšai !)
6. Kēksiņus cep 16-18 minūtes, līdz iedurot kociņu, mīkla pie tā nepielīp.Atdzesē.
7. Pirms dekorēšanas sagatavo krēmu - saputo saldo krējumu ar cukuru, tam pievieno krēmsieru (šo masu neputo, jo krēmsiers zaudēs savu struktūru un krēms vairs nebūs stingrs).

Lai labi garšo !

 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka