Šokolādes siera kūka

 Siera kūka ir klasiska kūka. Tomēr katram ir savas variācijas par to un sava mīļākā recepte. Ja Tev ļoti garšo siera kūka, bet vēlies pamēģināt ko jaunu, tad siera kūkas fani un šokolādes kūku mīļi ir apvienojuši spēkus, lai radītu kopīgu sapni par šokolādes siera kūku. 



Sastāvdaļas:

Kūkas pamatnei:

352g šokolādes Oreo cepumi (2 iepakojumi, kur iekšā 4x4gb)

60g kausēts sviests

Siera kūkas masai:

250g tumšā šokolāde (vismaz 50-60% kakao saturs)

540g "Rasa" krēmsiers

150g cukurs

30g kakao

4 lielas olas + 1 olas dzeltenums

250 ml saldais krējums

Šokolādes ganašam:

250g tumšā šokolāde  (vismaz 50-60% kakao saturs)

250 ml saldais krējums

1-2 tējk.eļļa

Pagatavošana:

  1. Pagatavo siera kūkas pamatni. Sasmalcina 24gb oreo cepumus līdz miltu konsistencei, pievieno kausēto sviestu. Izlīdzina iegūto masu kūkas formā un liek cepties 180 °C 5-7 min;
  2. Tikmēr pagatavo siera kūkas masu. Ūdens peldē izkausē šokolādi, ļauj tai atdzist. Tikmēr samaisa krēmsieru kopā ar cukuru, kakao. Pa vienai iemaisa olas.
  3. Kad šokolāde atdzisusi to pievieno krēmsiera masai un saputo ar mikseri (lēnā režīmā), putošanas laikā pievieno saldo krējumu. 
  4. Šokolādes - krēmsiera masu lej pa virsu cepumu kārtai. Kūkas formu ievieto citā formā, kurā ieliets ūdens. Ja nav šāda izmēra pannas, tad cepeškrāsns apakšējā plauktā ievieto pannu ar ūdeni, kas cepšanās laikā radīs tvaiku. Kūku cep aptuveni 1h - 1h 15 min
  5. Kad kūka izcepusies (kustinot pannu, siera kūkas masa vairs nav šķidra) to atstāj krāsnī uz 1h pie pavērtām durtiņām. Tad kūku atstāj istabas temperatūrā atdzist. Kad tā pavisam atdzisusi atstāj to ledusskapī uz veselu nakti. Siera kūka pirms pasniegšanas vienmēr jānotur vismaz diennakti ledusskapī, lai tā iegūtu vēlamo konsistenci. 
  6. Nākamajā dienā gatavo šokolādes ganašu. Uzsilda saldo krējumu (bet nepārkarsē/neuzvāra !) un pārlej to pāri šokolādei. Šokolādi maisa, līdz tā pilnībā izkususi. Iegūto masu ievieto ledusskapī un atstāj uz 30 - 45 min atdzist. Tad pievieno tējkaroti eļļu, lai šokolādes ganašu varētu pārliet pāri kūkai un gar kūkas malām rastos "tecējuma" efekts.
  7. Kūku dekorē ar šokolādes trifelēm, oreo cepumiem un šokolādes ganaša "rozītēm". 

Lai labi garšo !

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka