Saldās rīsu bumbiņas ar šokolādes pildījumu

Saldās rīsu bumbiņas ar šokolādes pildījumu.

Rīsu bumbiņas (it. Arancini) oriģināli atceļojušas no Sicīlijas, kur tās pazīst jau gadsimtiem. Itālijā vietējie iedzīvotāji tās iemīļojuši, kā ātru un sātīgu uzkodu. Tradicionāli to pamatā ir rīsi un gaļa, tomātu mērce. Tomēr ir arī dažādas veģetārās versijas ar dārzeņiem un sieru. Itāļiem Arancini saistās ar staipīgu siera un rīsu bumbiņu, kas fritēta rīvmaizē. Tomēr kulinārajām izpausmēm robežu nav un interneta plašumos pieejamas arī dažādas receptes saldajām rīsu bumbiņām - ar vai bez pildījuma. 

Tādēļ saldummīļiem piedāvāju savu versiju par saldajām rīsu bumbiņām. Tās var gatavot ar šokolādes pildījumu vai gatavot bez pildījuma un iemērkt kausētā šokolādē. Visnopietnākajiem šokolādes mīļiem iesaku apvienot abas versijas (mmm, kas gan var būt labāks par šokolādi..).

Šī recepte noderēs arī tiem, kam ledusskapī aizkavējušies vārīti rīsi - jo kurš gan māk izvārīt rīsus vakariņām tā, lai tie nepaliktu pāri ? Turklāt šī vairs nav našķošanās - tā ir ledusskapja atbrīvošana no aizmirstiem produktiem - kuru gan tas nepārliecina ? Un tagad aiziet lūkoties vai ledusskapī nav aizstāvējusies vientuļa rīsu bļodiņa.

Sastāvdaļas:

1 krūze (250 ml) vārīti rīsi
1 krūze (250 ml) + 2 ēd.k. piens
1,5 - 2 ēd.k. cukurs
1/2 ola
1/2 ēd.k. kartupeļu ciete
12 gb šokolādes

Panēšanai:

Milti
1 ola
Rīvmaize

Cepšanai:

Rapšu eļļa

Pagatavošana:

1. Vārītus rīsus ieber katlā, pievieno pienu un cukuru. Uz vidējas uguns vāra, nepārtraukti maisot (lai nepiedeg). Vāra 5-7 minūtes, līdz iegūta biezāka masa. Noņem no uguns.
2. Sajauc olu kopā ar kartupeļu cieti un 2 ēd.k. piena. Lēnām, maisot, pievieno to rīsu maisījumam un atkal karsē virs uguns (~2 min), līdz sabiezē.
3. Masu pilnībā atdzesē un ievieto ledusskapī (1-2 h).
4. Uz vidējas uguns liek karsēties eļļu, kas paredzēta fritēšanai. Svarīgi eļļu nepārkarsēt, lai tā nesāk dūmot.
5. Uz trīs dažādiem šķīvjiem saber miltus, rīvmaizi un izlej olu. Rīsu masu izņem no ledusskapja un veido bumbiņas, vidū ievietojot šokolādes gabaliņu. Rīsu bumbiņas sākotnēji apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. Liek fritēties karstā eļļā un fritē 2-3 minūtes (līdz zeltaini brūns).
6. Gatavās bumbiņas apber ar pūdercukuru.



Lai garšīgi !

English version:


Sweet fried rice balls with chocolate filling

This is my version of Italian rice balls Arancini for those people who have a sweet tooth as originally Arancini are filled with meat or cheese. If you have a leftover rice in the fridge - this is a perfect reason to treat yourself with something sweet and also finally empty the frigde. As they say - kill two birds with one stone.

You can choose to fill these rice balls with chocolate or fry without filling and dip these into chocolate sauce. For experienced chocolate lovers I suggest to combine both versions (there is never too much chocolate....).

Ingredients:

1 cup (250 ml) boiled rice
1 cup (250 ml) + 2 tbsp milk
1,5 - 2 tbsp granulated sugar
1/2 egg
1/2 tbsp potato starch (can substitute with cornstarch)
12 pcs of chocolate

For breading:

All purpose flour
Bread crumbles
1 egg

For frying:

Vegetable oil

How to make rice balls:

1. In a small pot add boiled rice together with milk and sugar and cook over medium heat, mix continuously with wooden spoon. Bring to a boil, stirring constantly until the mixture thickens (5-7 minutes).
2. Mix together potato starch, egg and 2 tbsp milk. Slowly add into rice mixture and cook for about 2 minutes until mixture becomes sticky.
3. Cool the rice mixture and leave into fridge (1-2 h).
4. Begin heating the oil over medium-high heat for frying (important: do not overheat the oil until it's smoking point).
5. On 3 different plates sift all purpose flour, bread crumbles and egg. Take rice mixture from the fridge and shape it into small balls with your hands, put 1 piece of chocolate in the middle of each ball. Roll the rice balls first in the flour, then dunk into the egg to coat them. Finally roll the rice balls in the bread crumbs. Make sure that each ball is thouroughly covered with coating.
6. Fry the rice balls in the oil for about 2-3 minutes. Do not put too many rice balls at the time as the oil can loose it's temperature and rice balls will soak with the oil. You can fry up to 6 rice balls at a time.
7. Sift powdered sugar over the rice balls.

Enjoy !

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka