Sulīgā banānmaize
Internetā un recepšu grāmatās šobrīd atrodamas neskaitāmas banānmaizes receptes, katram sava versija un variācija. Kopš es pirmo reizi izmēģināju šo recepti, mani labākās banānmaizes recepšu meklējumi apstājās. Šī ir tik mīksta, sulīga un tieši tik garšīga, kā vajag !
Sastāvdaļas:
Banānu biezenis (no 3 vidēja izmēra banāniem)
1 banāns dekorēšanai
50g brūnais cukurs
50g baltais cukurs
100g kausēts sviests
2 lielas olas
120g skābais krējums (var izmantot arī bezpiedevu jogurtu, kefīru, paniņas)
180g milti
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. soda
sāls
100g tumšā sokolāde, sagriezta gabaliņos
Pagatavošana:
- Uzsilda krāsni 180 °C, kamēr gatavo mīklu,
- Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli,
- Atsevišķā bļodā sajauc kausētu sviestu, cukuru un banānu biezeni. Pievieno olas, skābo krējumu vai jogurtu,
- Iesijā miltu maisījumu pie pārējās sastāvdaļām, pievieno sagrieztu šokolādi.
- Ielej mīklu cepamformā, augšpusē uzliek 1 banānu, kas pārgriezts gareniski uz pusēm un cep aptuveni 1h - 1h 15 min.
- Atdzesē un ēd gardu muti ! Tieši tik vienkārši.
Komentāri
Ierakstīt komentāru