Ātrā kūka
Arvien vairāk man šķiet, ka bez šokolādes nevaru iedomāties nevienu saldo našķi. Kā vēlme uztaisīt ko jaunu, tā šokolādei tur vienkārši jābūt. Šokolāde visu padara garšīgāku ! Vai tad tā nav tiesa - iedomājieties - šokolādes mērce, kas līst pāri kūkai. Jūs labāk izvēlētos kūku ar šokolādes mērci vai bez ? Mana atbilde uz šo jautājumu ir viennozīmīgi skaidra.
Lūk, viens no veidiem, kā šo šokolādes mērci īstenot dzīvē:
Šīs kūkas pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra, bet tieši laikā, lai pārsteigtu savus ciemiņus vai iepriecinātu sevi, kad kārojas kas garšīgs pie tējas tases. Kūka ir mīksta un sulīga, tā noteikti nav sausa - kas manuprāt ir ļoti svarīgs garšīgas kūkas priekšnosacījums.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
110 g milti
30 g kakao pulveris (nesaldināts)
80 g cukurs
1 tējk. soda
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
60 ml eļļa
1 ola
180 g krējums
60 ml karsts ūdens (kafijas mīļotāji var pievienot 60 ml karstas kafijas)
Pildījumam:
180 g krēmsiers
1 ola
30 g cukurs
Sauja avenes (saldētas vai svaigas)
Šokolādes mērcei:
75 g melnā šokolāde
20 g saldais krējums
Pagatavošana:
Lūk, viens no veidiem, kā šo šokolādes mērci īstenot dzīvē:
Šīs kūkas pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra, bet tieši laikā, lai pārsteigtu savus ciemiņus vai iepriecinātu sevi, kad kārojas kas garšīgs pie tējas tases. Kūka ir mīksta un sulīga, tā noteikti nav sausa - kas manuprāt ir ļoti svarīgs garšīgas kūkas priekšnosacījums.
Šokolādes kēkss ar krēmsiera pildījumu
Sastāvdaļas:
Mīklai:
110 g milti
30 g kakao pulveris (nesaldināts)
80 g cukurs
1 tējk. soda
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
60 ml eļļa
1 ola
180 g krējums
60 ml karsts ūdens (kafijas mīļotāji var pievienot 60 ml karstas kafijas)
Pildījumam:
180 g krēmsiers
1 ola
30 g cukurs
Sauja avenes (saldētas vai svaigas)
Šokolādes mērcei:
75 g melnā šokolāde
20 g saldais krējums
Pagatavošana:
- Sajauc bļodā visas sausās sastāvdaļas - miltus, kakao, cukuru, sodu, sāli, cepamo pulveri.
- Atsevišķā bļodā sajauc eļļu, krējumu, olu. Šo masu pievieno sausajām sastāvdaļām.
- Mīklai pievieno 60 ml karstu ūdeni - lai kakao izšķīstu un neveidotu mazus kunkuļus.
- Atsevišķi pagatavo kūkas pildījumu - krēmsieru sajauc kopā ar olu un cukuru.
- Šokolādes mīklu lej pannā, pa vidu kārto krēmsieru un kūkas vidū iespiež avenes, tā lai mīkla būtu pāri avenēm. Tā kā šokolādes mīkla ir diezgan šķidra, tad mazliet ar karoti iespiežot krēmsieru, tas nosēdīsies kūkas viducī.
- Cep 180 °C 40 minūtes (vai līdz iedurot ar koka irbulīti, tam nepielīp mīkla).
- Kad kūka atdzisusi, to izņem no formas un pārlej pāri šokolādes mērci (mazliet uzsilda saldo krējumu, kurā izšķīdina šokolādes gabaliņus).
Lai labi garšo !
Komentāri
Ierakstīt komentāru