Sāļā tarte

Sāļie pīrāgi ir īsts brīvdienu ēdiens, jo tad rīta pusē var uztaisīt mīklu un iet savās iecerētajās gaitās, bet vakarpusē tā būs jau gana nostāvējusies ledusskapī, lai to varētu likt lietā. Manuprāt, viens no garšīga sāļā pīrāga noslēpumiem ir siers mīklas sastāvā (jo kurš gan var atteikties no siera.....). Šoreiz piedāvāju izmantot slavas saulītē esošo saldo kartupeli, kas nu jau iekarojis savu vietu vairums virtuves plauktiņos, tā teikt kļuvis populārs. 

Vistas un saldā kartupeļa pīrāgs

Sastāvdaļas:

Mīklai (24-26 cm):

220 g milti
100 g sviests
Sāls
Kaltēts baziliks
50 g čedaras siers
Svaigs rozmarīns (1 zariņš)
1-3 ēd.k. skābais krējums

Pildījumam:

2 vidēja izmēra saldie kartupeļi
5 sīpoli
1 ēd.k. cukurs
2 ēd.k. sviests
3 olas
200 ml saldais krējums
100 g čedaras siers (tam ir spēcīgāka un izteiktāka garša, kā piem. krievijas sieram)
200 g vistas fileja
Sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Mīklai. Sajauc kopā sviestu, miltus un garšvielas. Pievieno sieru un skābo krējumu - sākotnēji pa vienai ēdamkarotei - pievieno tik daudz, līdz mīkla ir viendabīga un turās kopā. Samīca kārtīgi, līdz mīkla ir viendabīga un visas sastāvdaļas kārtīgi iemīcītas. Ieliek ledusskapī un aizmirst par to līdz vakaram. Ja nav laika, tad ieliek mīklu ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
  2. Pirms mīklas rullēšanas to izņem no ledusskapja, lai tā kļūst mīkstāka un vieglāk to izrullēt.
  3. Pannā apcep sīpolus kopā ar sviestu un cukuru. Cep, kamēr sīpoli karamelizējušies. Atsevišķi pannā apcep vistas fileju.
  4. Kad mīkla izrullēta, to klāj pannā. Sagriež saldo kartupeli un ber to mīklas groziņā, pievieno apceptu vistu, karamelizētos sīpolus. 
  5. Bļodiņā sajauc saldo krējumu ar garšvielām, sieru un olām. Pārlej to pāri pīrāga pildījumam. 
  6. Cep 180 °C 40 minūtes. 
  7. Atdzesē un pasniedz. 
Lai labi garšo !

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka