Šokolādes cepumi

Trausli, no ārpuses kraukšķīgi, bet iekšpusē mīksti - jā, tieši tādi ir šie šokolādes cepumi.



Sastāvdaļas:

140 g sviests
75 g cukurs
1 ola
150 g milti
20 g kakao
1/2 tējk. soda
sāls
100 g šokolādes

Pagatavošana:
  1. Sviestu (istabas temperatūrā) saputo ar cukuru, līdz tas kļuvis gaišs. Pievieno olu, kārtīgi samaisa.
  2. Mīklai pievieno miltus, kakao, sodu, sāli. Sajauc viendabīgā masā. 
  3. Mīklā iejauc šokolādes gabaliņus un ar karoti veidojot bumbiņas, mīklu kārto uz cepamās pannas. Cepot, cepumi izplūdīs un iegūs plakanu formu, tādēļ jāievēro pietiekama distance starp mīklas bumbiņām. 
  4. Cep 180 °C  9-11 minūtes (svarīgi nepārcept, kad šķiet, ka varētu pacept vēl - tie jāņem ārā)
  5. Cepumus kārto uz restēm, lai tie atdziest. Sākumā tie šķitīs mīksti, bet atdziestot to virskārtiņa būs cieta un viducītis mīksts.

Lai labi garšo !

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Sulīgā banānmaize

Ābolu - biezpiena drumstalkūka

Siera kūka