Šokolādes cepumi
Trausli, no ārpuses kraukšķīgi, bet iekšpusē mīksti - jā, tieši tādi ir šie šokolādes cepumi.
Sastāvdaļas:
140 g sviests
75 g cukurs
1 ola
150 g milti
20 g kakao
1/2 tējk. soda
sāls
100 g šokolādes
Pagatavošana:
Sastāvdaļas:
140 g sviests
75 g cukurs
1 ola
150 g milti
20 g kakao
1/2 tējk. soda
sāls
100 g šokolādes
Pagatavošana:
- Sviestu (istabas temperatūrā) saputo ar cukuru, līdz tas kļuvis gaišs. Pievieno olu, kārtīgi samaisa.
- Mīklai pievieno miltus, kakao, sodu, sāli. Sajauc viendabīgā masā.
- Mīklā iejauc šokolādes gabaliņus un ar karoti veidojot bumbiņas, mīklu kārto uz cepamās pannas. Cepot, cepumi izplūdīs un iegūs plakanu formu, tādēļ jāievēro pietiekama distance starp mīklas bumbiņām.
- Cep 180 °C 9-11 minūtes (svarīgi nepārcept, kad šķiet, ka varētu pacept vēl - tie jāņem ārā)
- Cepumus kārto uz restēm, lai tie atdziest. Sākumā tie šķitīs mīksti, bet atdziestot to virskārtiņa būs cieta un viducītis mīksts.
Lai labi garšo !
Komentāri
Ierakstīt komentāru